Stockholm webbyråAllmänt om Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad & den mest folktäta staden i Norden.

Det bor 900 tusen människor i Stockholms kommun, cirka 1,4 miljoner i Stockholms tätort och 2,2 miljoner i Stockholms storstadsområde. Huvudstaden är utspridd över 14 öar vid kusten i sydöstra Sverige mynningen av Mälaren, av Stockholms skärgård och Östersjön. Området har varit bebodd sedan stenåldern, i 6:e årtusendet f.Kr., Stockholm grundades 1252 av Birger Jarl. Det är också huvudstad i Stockholms län.

Sveriges huvudstad är den kulturella, media, politiska & ekonomiska centrum Sverige. Stockholmsregionen står ensamt för över en tredjedel av landets BNP & är bland de 10 regioner i Europa av BNP per capita. Stockholm är en viktig global stad och de viktigaste centrum för huvudkontor i Norden. Huvudstaden är hem till några av Europas mest framstående universitet, såsom Handelshögskolan i StockholmKarolinska Institutet & Kungliga Tekniska Högskolan, och värd för den årliga Nobel ceremonier och bankett på Stockholms Konserthus och Stadshuset. Ett av Stockholms mest värdefulla museer är Vasamuseet och det är det mest besökta icke-konstmuseet i Skandinavien. Stockholms tunnelbana som öppnades 1950 är känd för sin utsmyckning av stationerna. Det har kallats den längsta konstgalleri i världen. Sveriges nationalarena för fotboll ligger norr om stadens centrum, i Solna. Ericsson Globe, National Indoor Arena, ligger i den södra delen av staden.

Stockholms stadshusStockholm är säte för Sveriges regering och de flesta myndigheter inklusive de högsta domstolarna i rättsväsendet de officiella residens i den svenska monarken och premiärministern. Regeringen har sitt säte i Rosenbad byggnaden, riksdagen sitter i riksdagshuset, och premiärministerns residens ligger i anslutning till Sagerska huset. Stockholms slott är den officiella bostad och huvud arbetsplats av den svenska monarken, medan Drottningholm, ett världsarv i utkanten av Stockholm, tjänar som den kungliga familjen privatbostad.

Det är inte ovanligt att man som webbdesigner, webbredaktör, grafisk designer och digital marknadsförare flyttar till Sveriges huvudstad efter utbildningen. I huvudstaden finns det gott om jobb och stor möjlighet att både utbilda och utveckla sig vidare till inom webbdesign och andra yrken som finns på webbyråer i Stockholm. I och med den extrema inflyttningen från alla delar i Sverige och andra länder är Sveriges huvudstad i extremt stort behov av bostäder, många bor i tredjehand, andrahand och studentbostäder eller lägenheter och villor långt från stan. Därför är det väldigt viktigt att titta på boende innan man flyttar. Stockholm är staden för webbyråer, den är fylld av arbetsmöjligheter och jobb för den duktiga webbdeisgnern eller webbredaktörern